Compleet (6/6)

Compleet (6/6)

Ontwikkelingen compleet abonnement (6/6) op een krant

Vrijwel alle Nederlandse dagbladen zijn de afgelopen jaren overgenomen door twee Belgische mediabedrijven: De Persgroep (DPG) en het Mediahuis. 

De Nederlandse krantenmarkt heeft te maken met dalende oplagen van de papieren krant. Nederlandse uitgevers hebben/hadden moeite met de transitie naaar digitaal. Digitaal zou in hun ogen te veel kunnen kannibaliseren op het verdienmodel van de papieren oplage. 

De indruk is dat de Belgische mediabedrijven de papieren oplage juist willen afbouwen en willen omzetten naar digitale abonnementen c.q. een digitaal verdienmodel.

Er zijn in de regel vier mogelijkheden voor een abonnement op een dagblad. Hieronder staat de mogelijkheden voor een traditioneel compleet abonnement. Een abonnee krijgt zes dagen per week de papieren krant in de brievenbus. Hij/zij kan 24/7 op alle dagen van de week, en waar dan ook hij/zij zich bevind, de krant digitaal raadplegen. Daarnaast krijgt hij/zij toegang tot de premium nieuws/artikelen. Dit is een zogenaamd 6/6 abonnement. Van de 6 verschenen edities ontvangt hij/zij er alle 6 edities in de brievenbus. 

Het tarief voor een regulier abonnement op de complete krant is nogal prijzig. Met een actie-abonnement voor 1, 2 of 3 jaar is een flinke korting mogelijk en ligt het tarief voor deze periode vast.
Via de BladenKiosk kunnen nieuwe abonnees een actie-abonnement afsluiten of switchen tussen verschillende kranten

Het vaste reguliere abonnement op de complete krant is prijzig. Het tarief voor een regulier abonnement komt neer op rond de 12 Euro per week. Per dag is dit rond de € 1,60. Het tarief kan ook nog eens tussentijds door de uitgever worden aangepast (lees verhoogd). De verwachting is dat dit tarief verder fors zal stijgen. Voor 2024 had het Mediahuis al een tariefsverhoging aangekondigd van rond de 30%. Wilt u in de toekomst de krant blijven ontvangen tegen een vaste prijs (zoals bij een energiecontract), dan is het raadzaan om het abonnement vast te zetten voor een periode van 1, 2 of 3 jaar.

Bij een actie-abonnement via de BladenKiosk zijn de abonnenementskosten rond de 6 Euro per week. Dit komt neer op rond de 1 Euro per dag. Het tarief ligt vast voor een vaste periode van 1, 2 of 3 jaar. 
Kijk op de krantenpagina van de BladenKiosk voor de mogelijkheden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.